Vladimir Nabokov

NABOKV-L post 0009212, Sun, 25 Jan 2004 16:31:03 -0800

Subject
Fw: Lolita, de Nabokov ... Lolita staged in Rumania
Date
Body

----- Original Message -----
From: Sandy P. Klein




http://www.expres.ro/divertisment/?news_id=143905

LOLITA a crescut in teatru


Stefana Zamfirescu



Anca Nicoleanu
Duminica, 25 Ianuarie 2004


Stefana Zamfirescu a debutat la virsta de trei ani, cind si-a pierdut coada pe scena
Stefana Zamfirescu (25 de ani) a detinut rolul principal in ⌠Lolita■, de Nabokov, pe scena Teatrului Mic, avindu-l ca partener pe Stefan Iordache, dar a jucat si pe scena Teatrului ⌠Bulandra■, in ⌠Odiseea■. A fost la un pas sa joace la National, in piesa ⌠Vedere de pe pod■, insa in ultimul moment nu a mai fost dorita. Regizorul a anuntat-o telefonic ca nu mai face parte din distributie. Fara alte explicatii. Stefana a incercat sa ia legatura cu directorul teatrului, Dinu Sararu, insa acesta nu a fost de gasit. ⌠De acum inainte, doar ca spectator voi mai calca pragul acestui teatru■, marturiseste Stefana. Tinara actrita a crescut in teatru. Dupa ce, intr-o singura luna, a luat de la gradinita mai multe boli, parintii sai, actorii Valeria Sitaru si Florin Zamfirescu, au hotarit ca ar fi mai bine sa-si ia copilul dupa ei, la teatru.

Lolita este cel mai complex si important rol pe care l-ai detinut pina in prezent. Cum ti-a fost pe scena?
Totul a fost foarte dificil, de fapt toata relatia din piesa a fost anevoioasa. Se poate compara cu ascensiunea pe un munte: urci, te mai impiedici, te lovesti de o stinca, te zgirii, obosesti, te epuizezi, iar atunci cind ajungi in virf iti tragi sufletul si aerul curat iti inunda plaminii.
La ce lucrezi acum?
Vom relua in curind repetitiile pentru un proiect francofon. Este vorba despre ⌠Ingerul sau una dintre cele doua orfeline■, de Victor Valgard, in regia mamei mele, o piesa in limba franceza pe care o vom juca in romana. In piesa apare si cumnata mea, Mihaela Zamfirescu. Semanam foarte bine una cu cealalta si deseori sintem confundate. Cred foarte mult in proiectele facute in familie. Stii ce sa le ceri alor tai la lucru, stii care le este masura.
Ai lucrat la vreun proiect cu tatal tau?
Anul trecut, cind am facut un spe! ctacol-lectura, ⌠Dama cu camelii■, pentru un eveniment al Conservatorului. Eu eram ⌠Dama■, iar tata, domnul Duvall. Acum, ca si proiecte de familie, sintem impartiti astfel: tata, mama si Catalina (n.n. Catalina Mustata, actuala sotie a lui Florin Zamfirescu) joaca impreuna in piesa ⌠Veronica se pregateste sa moara■, tata si fratele meu, Vlad Zamfirescu, lucreaza impreuna pentru televiziune, iar mama, cumnata mea si cu mine pregatim piesa de care-ti povesteam. Oricum, eu visez sa jucam intr-o piesa toti cei din familie.
Care sint avantajele si dezavantajele faptului ca esti fiica lui Florin Zamfirescu?
Dezavantaj este faptul ca sint tot timpul sub lupa, iar avantajul ca trebuie sa fiu atenta ce fac, sint obligata sa fiu mai atenta cu mine.
Cind ai urcat prima oara pe scena?
La trei ani, pe scena Teatrului Giulesti, in piesa ⌠Cocoselul neascultator■, in care eram un iepuras. Pe scena, mi-am pierdut coada... Ai mei au vrut sa ma fereasca de aceas! ta lume, insa se imbolnavise copilul care aparea in piesa si pe mine m -au avut la indemina sa-l inlocuiasca. Am fost foarte mindra ca am jucat. Doua zile nu am vorbit cu nimeni din bloc, pentru ca ma credeam artista. M-a marcat de-adevaratelea aceasta intimplare.
Te sfatuiesti cu ai tai inainte de a lua o decizie in plan profesional?
Nu ma sfatuiesc niciodata cu ei, prefer ca eu sa iau deciziile.
Ce alte preocupari ai?
De trei ani, la Liceul ⌠Dinu Lipatti■, predau actoria la clasele a IX-a si a XII-a. Imi amintesc ca, la inceput, profesorii ma dadeau afara din cancelarie, spunind ca elevii nu au voie sa ia catalogul. Acum ma inteleg foarte bine cu dinsii. Sint preparator la Universitatea de Teatru, desi tata s-a opus. A insistat profesorul meu, Gelu Colceag, spunindu-i ca are intr-adevar nevoie de mine la clasa. Acum sint preparator la anul II, la clasa profesorului Doru Ana. Imi place foarte mult in invatamint. Sint inscrisa si la doctorat. De asemenea, pentru ca trebuie sa cistig si niste bani, de anul trecut, d! in august, sint consilierul presedintelui unei firme care se ocupa cu reciclarea ambalajelor. Cind a aflat, tata a zis ca-s nebuna. Am invatat pe parcurs sa fac meseria asta. Sint foarte descurcareata.
Exista vreo indeletnicire care te pasioneaza in prezent?
Am inceput sa pictez, mi-am cumparat pinze, pensule... Mi-ar placea sa reiau cintatul la pian.
E o moda ca actorii sa apara in reclame, mai ales din considerente financiare. Ai facut reclame?
Da, am facut asta pentru bani, dar numai pentru strainatate. Am aparut in reclame pentru banci din Germania, Franta si Israel, dar si intr-o reclama pentru detergentul Fairy, care urma sa se difuzeze intr-o tara araba.
Ce ai facut cu banii?
Am fost in vacanta la Paris, de sarbatori.















--------------------------------------------------------------------------------
Rethink your business approach for the new year with the helpful tips here.
Attachment